Strefa Wiedzy

Hodowco – przed podjęciem decyzji skonsultuj się ze specjalistą!

Zapraszamy Państwa do STREFY WIEDZY – specjalnej strefy zlokalizowanej przy stoisku firmy TASOMIX (E03) w hali EXPO, gdzie specjalizujący się w hodowli poszczególnych grup zwierząt eksperci, odpowiedzą na Wasze pytania.

 

BYDŁO

  • mgr inż. Maciej Ciszewski – ponad 20 lat doświadczenia w żywieniu i organizacji produkcji mleka i żywca wołowego. Były pracownik Akademii Rolniczej w Poznaniu, posiadający wieloletnie doświadczenie w żywieniu bydła i opasów ukształtowane podczas pracy w firmach paszowych w Polsce i krajach ościennych: Czechach, Słowacji i Ukrainie.
  • dr inż. Andrzej Kaczyński – osoba z ponad 20 letnim stażem w dziedzinie żywienia bydła. Praktyk, pochodzący z gospodarstwa produkującego mleko na Podlasiu. W branży paszowej łącznie około 17 lat. Szeroki zakres wiedzy zarówno teoretycznej jak i praktycznej.

TRZODA

  • mgr inż. Kazimierz Surma – osoba z ponad 15 letnim stażem w dziedzinie żywienia trzody chlewnej oraz hodowli trzody chlewnej. Całe życie zawodowe związany z produkcją trzody chlewnej.
  • lek. wet. Mateusz Porowski – absolwent Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie. Uczestnik szkoleń i konferencji z zakresu chorób świń w Polsce i zagranicą. Odbywał praktyki i staże w Austrii, Holandii i Danii. Jest członkiem American Associasion of Swine Veterinarians. Lekarz weterynarii ze specjalizacja z zakresu chorób świń.

DRÓB

  • mgr inż. Romuald Małota – szef Centrum Doświadczalnego Tasomix , osoba z dużym doświadczeniem zootechnicznym w produkcji brojlerów oraz indyków. Posiadająca dużą wiedzę z zakresu środowiska w którym hoduje się ptaki.
  • lek. wet. Ireneusz Sokół – lekarz ze specjalizacją chorób drobiu , posiadający wieloletnie doświadczenie zdobyte w pracy na fermach w Polsce i zagranicą z zakresu prowadzenia i profilaktyki w hodowli brojlerów kurzych i indyczych.
© DLG Agrofood